Acasă Life 62% din părinți sunt epuizați: 3 moduri prin care pot controla oboseala

62% din părinți sunt epuizați: 3 moduri prin care pot controla oboseala

DISTRIBUIȚI
foto: Deparinti

  172146 – 20052024 – Deși burnout e un termen asociat de obicei cu stresul acumulat în cariera profesională, creșterea copiilor contribuie, de asemenea, la acumularea oboselii. Mulți părinți se simt extenuați, dar există câteva soluții pentru a controla oboseala.

„Meseria de părinte” este din ce în ce mai dificilă în prezent. 62% din părinți se simt epuizați de responsabilitățile pe care le au, potrivit unui nou sondaj realizat de Ohio State University Wexner Medical Center.

Oboseala îi poate determina pe mulți să se izoleze, întrucât nu mai simt că au energia de a stabili și de a menține relații sociale în afara familiei. Doi din trei părinți spun că experiența creșterii copiilor îi face uneori sau frecvent să se simtă singuri, arată sondajul citat de CNBC.

”Când rămânem fără energie, ne retragem”, explică Mercedes Samudio, fondatoarea companiei Shame-Proof Parenting, care oferă sprijin de sănătate mintală părinților din Statele Unite.

Specialiștii recomandă trei moduri prin care părinții pot aborda oboseala.

Folosește un sistem de sprijin – când te confrunți cu o problemă, e mai ușor să-i faci față dacă ai alături pe cineva de încredere. Să vorbești cu un apropiat sau cu cineva din familie despre senzația de epuizare sau singurătate te ajută să te simți sprijinit.

Stabilește-ți așteptări realiste – Asigură-te că sarcinile pe care ți le asumi se potrivesc cu nivelul tău de energie. Un mod de a pune acest lucru în practică este să-ți notezi obiectivele și să le reevaluezi săptămânal, ca să-ți dai seama dacă le bifezi sau dacă acestea trebuie ajustate. Nu vă propuneți obiective prea ambițioase și nerealiste, pentru că vă vor copleși și vor accentua epuizarea.

Oferă-ți pauze de liniște – Stabiliți-vă mici ritualuri zilnice, care să ajute la recuperarea energiei și reglarea emoțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.