Acasă Economie Americanii de la Carlyle Group, interesați să producă biogaz în România

Americanii de la Carlyle Group, interesați să producă biogaz în România

DISTRIBUIȚI
foto: gov.ro

 172250 – 29052024 –  Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, la Palatul Victoria, cu reprezentanții fondului de investiții Carlyle Group, principalul acționar al companiei Black Sea Oil & Gas (BSOG), despre proiectele investiționale ale grupului în sectorul energetic din Romania, inclusiv în direcția producției de biogaz.

Premierul Marcel Ciolacu a prezentat investitorilor americani viziunea Guvernului român privind promovarea investițiilor în sectorul energetic, orientată către susținerea creșterii independenței energetice a României și asigurarea surselor de aprovizionare a populației și a mediului industrial cu gaze și energie electrică din producția internă.

”România are un potențial enorm în acest sector devenit extrem de important la nivel regional și al întregii Europe, pe fondul războiului din proximitatea granițelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine și responsabil acest potențial. Avem capacitatea de a susține diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în țintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră și tranziția sustenabilă către energia verde”, a declarat șeful Executivului.

Carlyle Group este o companie globală de investiții care în decembrie 2014 administra active în valoare de 194 miliarde dolari, deţinute de peste 128 de fonduri și 142 de entități de tip fond de fonduri (fund of funds).

În 2015, Carlyle Group a încheiat un acord privind achiziţia întregii activități din Romania a Sterling Resources Ltd., inclusiv cotele de participare din perimetrele XIII Pelican, XV Midia, EX-25 Luceafărul şi EX-27 Muridava, prin achiziția acțiunilor Midia Resources SRL, companie deținută integral de către Sterling. Perimetrele, situate în platforma continentală românească a Mării Negre, conţin o serie de descoperiri semnificative de gaze şi prezintă Resurse nete în categoria 2C şi Resurse Posibile nete ce se ridică la echivalentul a aproximativ 51 şi respectiv 375 milioane de barili de petrol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.