Acasă Politic Noi reguli pentru eliminarea păcănelelor. Adeverința dată de primari îi poate face...

Noi reguli pentru eliminarea păcănelelor. Adeverința dată de primari îi poate face ”penali”

DISTRIBUIȚI

 172251 – 29052024 –  Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede noi reguli pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile cu o populație mai mică de 15.000 de locuitori.

Astfel, desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc ori desfăşurarea acestora într-un spaţiu amplasat într-o localitate cu o populaţie mai mică de 15.000 de locuitori constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

O altă prevedere  se referă la sacționarea penală a celor care emit adeverinţe prin care atestă în fals că unitatea administrativ-teritorială în care se află are peste 15.000 de locuitori.

„Eliberarea de către primărie a adeverinţei ce atestă numărul de locuitori cu nerespectarea datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică rezultate din ultimul recensământ al populaţiei şi locuinţelor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, prevede amendamentul.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, autorul amendamentelor a explicat că deşi în România este interzisă activitatea sub 15.000 de locuitori pentru aceste jocuri de noroc, „există câteva (localități – n.r.), puţine, în care primarii eliberează adeverinţe că au peste 15.000 de locuitori, deşi nu au şi există operatori economici care păstrează deschise locaţiile, chiar şi fără această adeverinţă”.

Potrivit lui Simonis, o altă modificare adusă legii este reglementarea clară a ceea ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, având în vedere că unii primari au interpretat unitatea administrativ-teritorială ca fiind județul, județele având toate peste 15.000 de locuitori.

Modificarea va specifica faptul că este vorba de o localitate, iar numărul de locuitori va fi raportat la ultimul recensământ, din 2021.

Camera Deputaţilor este for decizional, iar legea merge la promulgare.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.