Acasă Social Cod galben de inundații prelungit până joi noaptea

Cod galben de inundații prelungit până joi noaptea

DISTRIBUIȚI

172252 – 29052024Specialiștii I.N.H.G.A. au actualizat atenționarea hidrologică de Cod galben, cu valabilitate începând de astăzi, 29 mai, de la ora 11:00, până joi, la miezul nopții.

În acest context sunt vizate râuri din bazinele hidrografice: Mureş, Olt, Prahova, Călmăţui, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în județele: Alba, Sibiu, Hunedoara, Brașov, Vâlcea, Prahova, Ialomița, Buzău, Brăila, Covasna, Vrancea și Harghita.

De asemenea, vor fi afectate și județele: Bacău, Neamţ, Suceava, Iași, Vaslui, Galați, Botoșani, și anumite cursuri de apă din Dobrogea, în județele Constanța și Tulcea.

În intervalul menționat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând riscul depășirii cotelor de atenție.

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot manifesta cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Suceava, Neamț, Iaşi, Sibiu şi Hunedoara.

Recomandăm populației vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.