Acasă Social Atenționare  ANI privind termenul limită de depunere a declarațiilor de avere și...

Atenționare  ANI privind termenul limită de depunere a declarațiilor de avere și de interese

DISTRIBUIȚI

 172129 – 17052024 – Luni, 17 iunie 2024, este data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) din Legea nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare (https://tinyurl.com/3wc56bjr), pot depune declarațiile de avere și de interese anuale, având în vedere faptul că termenul prevăzut de lege (15 iunie) este o zi nelucrătoare.

Persoanele prevăzute de lege au obligația de a completa și depune declarațiile de avere și de interese în format electronic, exclusiv prin intermediul platformei e-DAI, disponibilă pe pagina de Internet a Agenției (https://integritate.eu/edai/).

Potrivit art. 21, alin (3) din Legea nr. 176/2010, începând cu data de 01 ianuarie 2024, deponenții completează, depun și transmit declarații de avere și de interese certificate exclusiv cu semnătură electronică calificată, prin sistemul electronic e-DAI.

Menționăm faptul că Agenția Națională de Integritate nu mai primește declarații de avere și de interese în format hârtie sau semnate olograf, iar toate declarațiile depuse astfel vor fi considerate a fi nedepuse în conformitate cu prevederile legale. Persoanele prevăzute la art. 1, alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 176/2010 sunt exceptate de la această obligație.

Agenția Națională de Integritate pune la dispoziția deponenților Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese, disponibil pe pagina de internet a Agenției (https://tinyurl.com/4k9pb72b).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.