Acasă Social Sanatate În România va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei

În România va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei

Ministerul Sănătății a lansat consultarea de piață

DISTRIBUIȚI

172054 – 10052024 – La doar 10 zile de la semnarea Ordinului de Ministru prin care se înființează Grupul tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie (70 de milioane de euro), Ministerul Sănătății lansează etapa de consultare de piață pentru serviciile integrate: proiectare, execuție și dotare, necesare dezvoltării proiectului.

”Accesul pacienților oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS. Va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătății se implică direct pentru ca această metodă avansată de tratament a pacienților oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp. După realizarea celor 7 centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici”, anunță prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Consultarea de piață se va încheia la 31 mai, iar licitația ar putea fi făcută în luna august. Vom avea primul Centru Național de Protonoterapie din regiune și mă bucur că reușim să îl construim aici, în România”, declară, la rândul său, Alexandru Rogobete, secretar de Stat.

Investiția totală în noul Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie este estimată la 70 de milioane de euro și susținută din fonduri structurale europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.