Acasă Social Ministrul Muncii, întâlnire cu români din Spania

Ministrul Muncii, întâlnire cu români din Spania

DISTRIBUIȚI
foto:mmuncii

 172078 – 13052024 – Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a discutat, la Madrid, în cadrul unei vizite de lucru, cu  omologul său spaniol Yolanda Diaz Perez despre cooperarea în domeniul economiei sociale, ocupării şi Inspecţiei Muncii şi acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania.

Cei doi oficiali au agreat, la solicitarea ministrului Bucura-Oprescu, completarea Memorandumului de înţelegere privind cooperarea dintre cele două ministere semnat în noiembrie 2022 în domeniul economiei sociale.

Demnitarul spaniol a solicitat sprijinul României pentru susţinerea iniţiativei „Către o Cartă Globală a Drepturilor Muncii”, lansată de Guvernul spaniol prin Ministerul Muncii, care îşi propune plasarea muncii decente în centrul implementării unui nou contract social, care vizează ocupare deplină şi productivă, dialog social, respectarea standardelor internaţionale OIM, protecţie şi justiţie socială.

Vizita a inclus și cunoașterea unor antreprenori români care au dezvoltat afaceri importante în Spania, precum și a mediului neguvernamental românesc care asigură suport social pentru românii care sunt într-o situație de vulnerabilitate, dar care, în paralel, promovează limba și tradițiile românești.

Astfel, demnitarul român a răspuns invitației de a vizita sediul Asociației Salva, una dintre cele mai active ONG-uri românești din Spania în domeniul protecției sociale.

Programul ministrului a inclus și vizitarea unor firme românești de succes din Comunitatea Madrid.

În cadrul vizitelor la cele două companii conduse de antreprenori români, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu angajații, a văzut condițiile de lucru și a răspuns întrebărilor cu privire la drepturile și obligațiile lor în raport cu statul spaniol și cu cel român.

Aproximativ jumătate dintre angajații celor doi antreprenori sunt cetățeni români.

Vizita delegației ministeriale a inclus și Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, având în vedere rolul extrem de important pe care biserica românească îl are în viața românilor care trăiesc acolo.

În cadrul discuției cu oficialul român, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox al Spaniei și Portugaliei, a cerut sprijin în vederea reglementării în Spania a situației preoților români, astfel încât să poată fi angajați și să beneficieze de asigurări sociale.

În acest sens, demnitarul român a menționat că va face în cel mai scurt timp toate diligențele necesare către omologii săi din Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.