Acasă Anchete Justitie Radu Mazăre iese din penitenciar, după ce instanța a decis definitiv eliberarea...

Radu Mazăre iese din penitenciar, după ce instanța a decis definitiv eliberarea sa condiționată

DISTRIBUIȚI

 172230 – 27052024 – Fostul primar din Constanța Radu Mazăre va fi eliberat condiţionat în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, care este definitivă. Mazăre se află în penitenciar din mai 2019 și a executat cinci din cei nouă ani de închisoare la care a fost condamnat.

În 17 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea lui Mazăre de eliberare condiționată. Fostul primar a atacat decizia, iar luni Tribunalul Ilfov a desființat sentința primei instanțe și a hotărât eliberarea condiționată a lui Radu Mazăre, încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Radu Mazăre se află în penitenciar din mai 2019, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive – una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022 la cinci ani de detenţie.

În dosarul retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori.

Sursa:hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.