Acasă Economie Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei, de...

Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei, de la 1 iulie

DISTRIBUIȚI

 172335 – 06062024 – Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, printr-o hotărâre, majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Măsura se va aplica începâd cu data de 1 iulie.

Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună„, a spus premierul în debutul ședinței de guvern.

El a menţionat că în acest fel se face „un pas important” pentru a ne apropia de nivelul cerut de directiva privind salariul minim european.

Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salariul mediu brut şi productivitatea muncii„, a spus prim-ministrul.

Inclusiv statul câștigă din această majorare, calculele făcute arată că, prin taxele și impozitele pe care le percepe, statul va câștiga anul acesta 2,3 miliarde de lei, iar anul viitor 5 miliarde de lei.Sursa:tvr.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.