Acasă Social Aparare Perspectivele României prin prisma evoluțiilor europene în domeniul apărării

Perspectivele României prin prisma evoluțiilor europene în domeniul apărării

DISTRIBUIȚI

172302 – 04062024 –   Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România, Mara Roman, au discutat la sediul MApN despre evoluțiile europene în domeniul apărării,  perspectivele României și rolul Uniunii Europene în sprijinirea Ucrainei și în susținerea Republicii Moldova, anunță MApN.

În context, ministrul apărării naționale a evidențiat sprijinul României pentru cele două state, circumscris eforturilor de integrare europeană și de consolidare a rezilienței. „Este necesar ca UE să abordeze regiunea Mării Negre într-o manieră strategică, care să includă sprijinul pentru statele din regiune ce se confruntă cu amenințări hibride și cu consecințele războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a spus Angel Tîlvăr.

Cei doi oficiali s-au referit și la stadiul și perspectivele principalelor inițiative și instrumente europene cu relevanță în domeniul apărării (Fondul European de Apărare, mobilitatea militară, Strategia Europeană privind Industria de Apărare, consolidarea Bazei Tehnologice și Industriale în domeniul Apărării).

Întâlnirea celor doi oficiali a reliefat rolul tot mai important al Comisiei Europene în sprijinirea statelor membre pe dimensiunea de securitate și apărare, fiind susținută necesitatea continuării dezvoltării sinergice a relațiilor UE-NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.