Acasă Vest Arad Bucureşti: Razie la tiruri

Bucureşti: Razie la tiruri

DISTRIBUIȚI

 127535 – 09042014 – Peste 100 de poliţişti de investigarea fraudelor şi rutieri acţionează pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume – fructe şi produse congelate, în mai multe complexe comerciale şi filtre rutiere din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj.      

În doar o oră de acţiune în zona Capitalei au fost indisponibilizate peste 10 tone de mărfuri şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 10.000 de lei, potrivit unui comunicat al IGPR.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1-19 aprilie a. c., au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşti, în special a celor de evaziune fiscală şi o contrafacere de produse.

Poliţiştii au instituit filtre rutiere în patru puncte, pe Autostrada A1, la km 40, sensul Piteşti-Bucureşti, Şoseaua de Centură – Jilava, Şoseaua de Centură – Chitila şi Şoseau de Centura A2, zona Pod centura Brăneşti – sens giratoriu, efectuând controale la tirurile care sunt folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar.

Totodată, sunt efectuate controale la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale dintr-un complex comercial din Bucureşti.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA aferent tranzacţiilor intracomunitare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate), precum şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului rutier de mărfuri.

În filtrele instituite, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). De asemenea, în timpul verificărilor, la nivelul municipiului Bucureşti acţionează şi echipe semimobile de poliţişti, care urmează să verifice tranzacţiile declarate pe întreg lanţul comercial (de la intrarea în ţară până la clientul final).

La nivelul I.P.J. Arad, I.P.J. Bihor, şi IPJ Giurgiu, I.P.J Timiş, IPJ Dolj au fost instituite filtre pe drumurile care fac accesul dinspre punctele de trecere a frontierei Giurgiu, Calafat, Cenad, Nădlac, Varsand, Borş, Salonta, Valea lui Mihai, Secuieni, care monitorizează autovehiculele ce transportă mărfuri din spaţiul comunitar si extracomunitar pe teritoriul României, din categoria legume-fructe si produse din carne (congelate sau refrigerate).

La activităţi participă şi specialişti de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.