Acasă Externe Franţa: Senatorul Badea condamnă climatul ostil faţă de romi din Franţa

Franţa: Senatorul Badea condamnă climatul ostil faţă de romi din Franţa

DISTRIBUIȚI

129363 – 25062014 –  Senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegației române la APCE, a susținut, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 23-27 iunie a.c.), o intervenție în cadrul dezbaterii libere.

În alocuțiunea sa, senatorul Badea a făcut referire la situația adolescentului român de origine romă care a fost agresat de 12 persoane într-o suburbie a capitalei franceze pentru săvărșirea unei presupuse infracțiuni.

Parlamentarul român a catalogat acest gest ca fiind un atentat grav adus integrității fizice și psihice a unei ființe umane și a condamnat în termeni categorici asemenea fapte reprobabile, care ilustrează existența în Franța a unui climat de ostilitate vizavi de anumite grupuri etnice.

Senatorul Badea a mai arătat că succesul electoral al formațiunilor politice extremiste reprezintă un element determinant în propagarea, la nivelul societății, a unor atitudini rasiste și xenofobe.

Senatorul Badea a lansat un apel autorităților franceze competente de a-i aduce în fața justiției pe cei care se fac vinovați de comiterea acestui act regretabil și disproporționat, arătând totodată că parlamentarilor le revine sarcina de a reacționa de o manieră fermă în fața unor asemenea acte incalificabile, care aduc atingere în mod nemijlocit principiilor fundamentale ale Consiliului Europei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.