Acasă Externe Agenda Europeana Sesiune extraordinara a APCE pe tema consecințelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei

Sesiune extraordinara a APCE pe tema consecințelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Arhiva
163827 – 09032022 – Consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei vor fi subiectul principal al unei sesiuni plenare extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care va avea loc în regim hibrid pe 14 și 15 martie 2022. Toate cele cinci grupurile politice din Adunare au cerut o dezbatere urgentă pe această temă.
Președintele Adunării l-a invitat, de asemenea, pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să se adreseze Adunării prin teleconferință.
Luni după-amiază, Adunarea va audia o comunicare din partea Comitetului Miniștrilor, organul executiv al Consiliului Europei, urmat de un schimb de opinii cu secretarul general al Organizației, Marija Pejčinović Burić.
Reamintim că, la 25 februarie, în urma unui schimb de opinii cu membrii Adunării la o reuniune a Comitetului mixt, care reunește atât reprezentanți guvernamentali, cât și parlamentari din Consiliul Europei, Comitetul Miniștrilor a decis să suspende drepturile de reprezentare ale Federației Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.