Acasă Externe Croaţia: Independenta energetica a Moldovei, discutata de Victoria Nuland cu Titus Corlatean

Croaţia: Independenta energetica a Moldovei, discutata de Victoria Nuland cu Titus Corlatean

DISTRIBUIȚI

129805 – 13072014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a discutat la  Dubrovnik (Croația) cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia Victoria Nuland, printre temele abordate aflându-se aspecte de actualitate de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent pe diversificarea cooperării bilaterale pe palierele politico-militar, precum și a cooperării în planul securităţii regionale (evoluţiile din Balcanii de Vest, inclusiv în contextul  exercitării de către România a Preşedinţiei SEECP, și regiunea extinsă a Mării Negre), pregătirea viitorului Summit al NATO.

Cei doi demnitari au exprimat angajamentul comun de a sprijini în continuare autorităţile Rep. Moldova pentru atingerea obiectivului strategic de integrare europeană. Ministrul Titus Corlățean a subliniat că proiectele de interconectare din sfera gazelor şi electricităţii dintre România şi Moldova au un rol esenţial în asigurarea securităţii energetice a statului vecin.

Totodată, au fost discutate ultimele evoluții ale situației din Ucraina, precum şi cele mai recente eforturi diplomatice, inclusiv la nivel european, în vederea dezescaladării situației.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a participat în zilele de 11 și 12 iulie la Dubrovnik, la cea de-a noua ediţie a conferinţei internaţionale Croatia Forum, organizată de Croaţia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.