Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Miza: Gurile Dunării

Bucureşti: Miza: Gurile Dunării

DISTRIBUIȚI

131156 – 08092014 –  Presedintele Traian Basescu a vorbit, duminica seara, despre concluziile summit-ului NATO din Tara Galilor, insistand asupra faptului ca amenintarea Rusiei la adresa Romaniei este extrem de redusa, dar acest lucru nu inseamna ca ea nu exista.

Seful statului a spus ca „teroristii” din estul separatist al Ucrainei aspira sa ajunga la Bratul Chilia si planul pe termen mediu al lui Vladimir Putin este sa ajunga la Dunare.

“Voi intra putin si in ceea ce nu este o speculatie, e o analiza – Novorossia, pe care separatistii spun ca vor sa o creeze. Acest concept e o alta amenintare la adresa securitatii natioanle, desi din toate analizeze rezulta ca planul lui Putin pe termen mediu e sa ajunga la

Dunare. Multi spun ca Rusia nu are capacitatea sa faca acest lucru, dar unul din liderii teroristilor, ca eu le spun teroristi, a spus ca vor sa ajunga pe Bratul Chilia. Este un alt element care confirma corectitudinea deciziei noastre de a insista cu planul de actiune pentru Romania”, a afirmat Traian Basescu.

In acest context, presedintele a insistat la summit-ul de saptamana aceasta ca pentru Romania sa fie elaborate un plan de contingenta si unul de actiune, astfel incat tara sa fie aparata in fata unei Rusii „irationale”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.