Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CSM atenţionează în legătură cu declaraţiile personalităţilor publice

Bucureşti: CSM atenţionează în legătură cu declaraţiile personalităţilor publice

DISTRIBUIȚI

134591 – 06022015 –  Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) atrage atenţia asupra modului în care sunt dezbătute public activităţile judiciare aflate în curs de desfăşurare, menționând că opiniile sau aprecierile personale exprimate de persoanele publice, politicienii, formatorii de opiniei sau reprezentanții societății civile despre anchetele în desfășuare pot avea consecințe grave asupra încrederii cetățenilor în justiție.

Printr-un comunicat de presă, CSM cele părților din dosare, persoanelor publice și mass-media ”să gestioneze echilibrat și rațional orice mesaj public”.

„Consiliul Superior al Magistraturii reaminteşte că, dreptul la informare a publicului şi dreptul la apărare sunt garantate prin lege şi, tocmai pentru a da consistenţa cerută de lege, Consiliul face apel către toate persoanele implicate sau vizate de aceste activităţi, precum şi către instituţiile media şi reprezentanţii societăţii civile de a gestiona echilibrat şi raţional orice mesaj public”, se mai precizează în comunicat.

CSM reamintește că instanțele judecătorești sunt singurele în măsură să se pronunțe privind vinovăția sau nevinovăția persoanelor în cauză.

De asemenea, Consiliul a reaminitit că justiţia se înfăptuieşte în numele legii, prin instanţe judecătoreşti, „singurele în măsură să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei persoanelor”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.