Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ajutoarele sociale vor fi separate de alocaţiile pentru copii

Bucureşti: Ajutoarele sociale vor fi separate de alocaţiile pentru copii

DISTRIBUIȚI

 137799 – 23062015 – Ministrul Muncii, Rovana Plumb a anunţat, marţi, că legea va fi modificată în aşa fel încât ajutoarele de sprijin acordate familiilor nevoiaşe să fie separate de alocaţiile dublate ale copiilor.

„Vom modifica legea în ceea ce priveşte condiţionalitatea între primirea ajutorului de sprijin al familiei şi venitul minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii. În urma dublării alocaţiilor de stat pentru copii, va duce pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii la micşorarea ajutorului de spriijn a familiei. De aceea, le decuplăm pe cele două.”

„Astfel, 300.000 de familii şi 500.000 de copii vor primi alocaţia de la stat egală cu ceea ce se primeşte în luna iunie şi copiii vor primi alocaţia dublată, conform legii pe care am adoptat-o”, a explicat Rovana Plumb.

„Vom face această modificare pe legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe. Sperăm să fie gata cu toate avizele săptămâna viitoare. Având în vedere că de la 1 iulie copiii primesc alocaţia dublată, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii, cu venituri reduse, care au copii în întreţinere, să fie afectate”, a mai spus ministrul. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.