Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: BNR se teme

Bucureşti: BNR se teme

DISTRIBUIȚI

 138872 – 04082015 – Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a purtat marți discuții cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici pe tema implementării noului Cod Fiscal, la finalul cărora a făcut câteva declarații.

            Temerile pe care guvernatorul le are sunt aceleași cu ale Fondului Monetar Internațional.

            „Sunt foarte multe reduceri de impozite, la toate proporțiile. Sunt mari, nu sunt mici. Cifra de 2,2-2,3% din PIB pare mică, dar e foarte mare. Dozajul este, de fapt, cheia problemei. Câte încap fără să strici macrostabilitatea”, a spus Isărescu, citat de B1.ro.

            Guvernatorul a explicat că „această macrostabilitatea e precum sănătatea. Îți dai seama cât de importantă este sau sunt când le pierzi și e prea târziu. Tratamentele sunt dureroase, mereu sunt întârziate, niciodată nu le faci la timp. De aceea, sub nicio formă nu trebuie să o pierdem, mai ales că s-a atins foarte greu”.

            Guvernatorul a subliniat că ar trebui să se aibă în vedere stimularea investițiilor, creșterea economică și crearea locurilor de muncă.

            În ceea ce privește o perioadă de deflație pentru România, Isărescu susţine că nu se pune problema unei astfel de chestiuni, însă „grosul nu vine atât din eventuala reducere a TVA de la 24 la 19%, ci din TVA redus la alimente”. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.