Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cătălin Predoiu despre noua criză din Moldova: ”Nu poți construi un...

București: Cătălin Predoiu despre noua criză din Moldova: ”Nu poți construi un ideal politic cu oameni fără idealuri politice”

DISTRIBUIȚI

Cătălin Predoiu140835 – 30102015  –  Cătălin Predoiu, premierul propus de PNL în eventualitatea preluării guvernării, consideră că susținerea parcursului european al Rep. Moldova trebuie făcută pe două paliere: stimularea prezenței economice românești în Rep. Moldova și sprijinirea morală, culturală, politică și, în general, prin orice mijloace legale, a apariției unor noi actori politici la Chișinău, care să nu fie legați de firele oligarhiei locale și care își pot asuma cu adevărat, cu sinceritate și curaj de a face lucruri. Într-o declarație de presă, Predoiu afirmă că ”nu poți construi un ideal politic cu oameni fără idealuri politice”, cu referire la rolul jucat de Vladimir Plahotniuc pe scena politică ecomomică și socială a Moldovei.”În Republica Moldova nu e punct și de la capăt. Nu poți construi un ideal politic cu oligarhi fără idealuri politice. E nevoie de invesții românești și o nouă clasă politică în Republica Moldova”, afirmă Predoiu.

Declarația sa vine în contextul în care joi, la Chișinău, Cabinetul Streleț a fost demis prin votul Parlamentului, unul dintre membrii coaliției de guvernare alăturându-se votului dat de opoziție.

”Despre Republica Moldova. Sigur, ne păstram linia corectă de discurs și cerem guvern pro-european, lansarea reformelor etc. Dar, în același timp, trebuie să privim adevărul în față: sunt toți prinși în aceeași horă, cu Plahotniuc in capul ei”, spune Predoiu.

Acesta îl acuză pe Victor Ponta că ”dansează în hora aceasta, cu terenuri, cu afaceri”, amintind de recenta  întrevedere a premierului român cu Vladimir Plahotniuc. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.