Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Și, totuși, de ce e Tăriceanu supărat pe Cioloș?

București: Și, totuși, de ce e Tăriceanu supărat pe Cioloș?

DISTRIBUIȚI

Tariceanu142930 – 08032016 –  Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că îl va invita pe premierul Dacian Cioloș să dea o explicație oficială privind prezența sa la Consiliul European fără un mandat aprobat de Parlament.

”Prin prezența premierului Dacian Cioloș la Consiliul European de la Bruxelles fără un mandat aprobat de Parlament, mă văd obligat, în calitate de președinte al Senatului, să constat din nou cu regret că Președinția României și Guvernul își depășesc atribuțiile constituționale și prin aceasta afectează relațiile între puterea legislativă și puterea executivă. (…) În baza atribuțiilor constituționale ale Parlamentului, de control al Guvernului, îl voi invita pe primul-ministru să dea Senatului o explicație oficială privind această situație”, susține Tăriceanu într-un comunicat de presă.

”Sunt obligat să constat că în situația de față Guvernul a încălcat legea pentru că nu a trimis Parlamentului un astfel de proiect. În declarația făcută joi, 3 martie a.c., la Palatul Cotroceni, Președintele României a admis implicit că s-a substituit Parlamentului atunci când i-a dat un mandat pe teme concrete și specifice primului-ministru. Consider că disputele politice inerente trebuie să se limiteze la un schimb de idei și nu trebuie în niciun caz să știrbească din atribuțiile vreunei instituții, așa cum am constatat în acest caz”, a adăugat Tăriceanu.

Ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul Ciprian Bucur a informat, luni, că nu era necesar ca premierul să solicite un mandat întrucât este vorba despre o ședință informală a acestui for.

Alte voci susțin că, de fapt, supărarea președintelui Senatului este legată de eventuala sa debarcare din funcție dacă PNL va cere acest lucru, cu susținerea UNPR, formațiune care a anunțat luni seara că se simte trădată de PSD. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.