Acasă Politic Mongolia: Premierul s-a întâlnit cu foştii studenţi mongoli în România

Mongolia: Premierul s-a întâlnit cu foştii studenţi mongoli în România

DISTRIBUIȚI

Dacian Ciolos145259 – 18072016 – Aflat în vizită în Mongolia, premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu absolvenţi din această ţară care au studiat la facultăţi din România.

37 de astfel de persoane – reprezentante a trei generaţii – au participat la întâlnirea cu demnitarul român.

S-a discutat despre modul în care se poate îmbunătăţi cooperarea economică dintre cele două ţări, dar şi o serie de aspecte culturale sau diplomatice.

I-am propus noului premier de la Ulan Bator, în cadrul bilateralei de la summitul Asia-Europa, câteva idei de cooperare, care ar fi în interes reciproc„, a spus la întâlnirea cu foştii studenţi mongoli, şeful executivului român, Dacian Cioloş, citat de Radio România Actualități.

El le-a cerut acestora să sprijine activ demersul autorităţilor române de colaborare, mai ales în domenii cum ar fi agricultura, energia, extracţia resurselor naturale, dar şi în alte domenii.

Dacian Cioloş: „Obiectivul nostru este ca în toamnă, probabil în septembrie sau octombrie, să organizeze un eveniment aici, la Ulan Bator, în care să prezinte oportunităţile de colaborare pe domeniul economic cu România şi atunci, ar fi o primă ocazie să ne daţi o mână de ajutor, în măsura în care doriţi şi să vorbiţi în jurul dumneavoastră, să identificăm persoane, companii care ar fi interesate de o colaborare economică cu România şi să participe la evenimentul acesta.”

Pentru a veni în sprijinul intensificării cooperării bilaterale, Guvernul de la Bucureşti are în vedere chiar reluarea relaţiilor la nivel de ambasadă. Pe de altă parte, nevoia unei permanenţe româneşti la Ulan Bator este solicitată şi de reprezentanţii Asociaţiei de Prietenie Mongolia-România.

Premierul Dacian Cioloş a participat, la sfârşitul săptămânii, la Summitul Asia-Europa, care a avut loc la Ulan Bator, în Mongolia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.