Acasă Politic Primul demers strategic de cooperare între spațiul vest-european și cel est-european în...

Primul demers strategic de cooperare între spațiul vest-european și cel est-european în domeniul mediului

DISTRIBUIȚI

cristina-pasca-palmer146955 – 17102016 – Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, va participa la prima reuniune UE – Parteneriatul Estic a miniștrilor mediului și schimbărilor climatice va avea loc marți, 18 octombrie, după finalizarea lucrărilor Consiliului miniștrilor Mediului din UE.

Reuniunea este organizată de Președinția Slovacă a UE și Comisia Europeană, fiind invitați să participe miniștrii mediului și schimbărilor climatice din Statele Membre UE și Parteneriatul Estic.

Discuțiile vor avea loc în cadrul unei sesiuni referitoare la mediu, concentrată pe economie verde, guvernanță de mediu și schimbările climatice.

Cu această ocazie, se intenționează și adoptarea unei Declarații privind cooperarea în domeniul mediului și schimbărilor climatice în cadrul Parteneriatului Estic (PaE). Declarația de cooperare privind protecția mediului și schimbărilor climatice din cadrul PaE este primul demers strategic în direcția promovării unei cooperări mai strânse între spațiul vest-european și cel est-european, respectiv cu statele partenere din cadrul PaE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina). În acest context, angajamentele de acțiune propuse și la care partenerii estici vor adera prin semnarea Declarației au în vedere întărirea cooperării în zona politicii de mediu și de vecinătate, inclusiv a cooperării în zona guvernanței de mediu și a economiei verzi.

În zilele de 17 și 18 octombrie, ministrul Pașca Palmer se află la Luxemburg, la reuniunea Consiliului de Mediu.

Consiliului de Mediu al Uniunii Europene reuneşte miniştrii Mediului din Statele Membre și este principalul organism european de decizie, cu rol în supravegherea dezvoltării durabile armonioasă şi echilibrată a activităţilor economice şi sociale cu respectarea legislaţiei şi standardelor pentru protecţia mediului.PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.