Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Poliţia Română îl contrazice pe Ghiță

București: Poliţia Română îl contrazice pe Ghiță

DISTRIBUIȚI

sebastian-ghita148324 – 100112017 – În conformitate cu prevederile art. 10, alin.1, lit. a din Legea 302 din 28 iunie 2004, republicată, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, ”Competenţa îndeplinirii atribuţiilor specifice de autoritate centrală română în domeniul cooperării judiciare în materie penală aparţine şi se exercită de către Ministerul Justiţiei, prin direcţia de specialitate, dacă cererile au ca obiect extrădarea, mandatul european de arestare, transferarea persoanelor condamnate”. De asemenea, capitolul II din legea mai sus-menționată descrie procedura în cazul extrădării active.

”Menționăm că, după aprobarea cererii de extrădare de către statul solicitat, preluarea efectivă a persoanei extrădabile se realizează de către Poliția Română prin ofițeri de poliție specializați în activitatea de escortare. Referitor la achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa, vă informăm că procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform O.U.G.34/2006, privind achizițiile publice. În cadrul acestor activități, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câștigând oferta cea mai mică. Semnarea contractului și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Costurile au fost achitate integral de către instituție, operatorului economic câștigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne. Precizăm că toate documentele mai sus menționate au fost puse la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care desfășoară activități în cadrul unui dosar penal”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Într-o înregistrare difuzată săptămâna trecută de România TV, Sebastian Ghiţă susţinea că a finanţat indirect aducerea în ţară, în anul 2011, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. ”La cererea doamnei Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa, fostul director al FNI, din Indonezia, din Jakarta. (…) Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român şi a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi cel care a furat sute de mii de oameni. Şi aş vrea să o întreb pe doamna Kovesi, ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa? Sunt doar eu? Am acţionat eu sau o firmă privată în numele statului român? Am trimis noi poliţişti în Indonezia?”, spunea Ghiţă.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.