Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se pregătește un Memorandum de Înţelegere între Ministerele Apărării Naţionale din...

București: Se pregătește un Memorandum de Înţelegere între Ministerele Apărării Naţionale din România și Spania

DISTRIBUIȚI

149041 – 15022017 – Secretarul de Stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, a avut o întâlnire cu ambasadorul Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller. Agenda discuţiilor a fost centrată pe cooperarea în domeniul apărării, bilaterală şi în cadrul NATO şi al Uniunii Europene, respectiv pe implementarea deciziilor Summit-ului de la Varşovia şi pe Politica de securitate şi apărare comună.

Demnitarul român și-a exprimat aprecierea faţă de sprijinul pe care Spania l-a acordat măsurilor de reasigurare şi adaptare aliate, într-un context de securitate extrem de complex şi dinamic, cu implicaţii directe asupra flancurilor de est şi de sud ale NATO şi Uniunii Europene. Mircea Duşa a salutat contribuţia cu personal a părţii spaniole la structurile de comandă şi control de pe teritoriul naţional – NFIU, MND-SE, precum şi la Brigada Multinaţională, începând cu acest an.

Ambasadorul Spaniei a subliniat rolul major al României pe flancul estic al NATO şi importanţa pe care ţara sa o acordă dezvoltării cooperării bilaterale şi participării la exerciţiile organizate pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

Secretarul de Stat Duşa a exprimat sprijinul țării noastre pentru continuarea eforturilor destinate gestionării provocărilor din vecinătatea sudică a Alianţei prin implementarea unor măsuri de descurajare şi apărare împotriva actorilor non-statali din regiune.

La nivelul componentei bilaterale, cei doi oficiali au subliniat faptul că reluarea  reuniunilor Comisiei militare mixte constituie o bună oportunitate de revitalizare a cooperării între cele două state şi de identificare a unor noi domenii de colaborare, inclusiv pe palierul tehnico-militar. În context, Duşa a evocat importanţa semnării Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea în domeniul apărării dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Apărării din Spania, cu ocazia unei viitoare întâlniri la nivel ministerial.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.