Acasă Externe Caniculă extremă în Spania

Caniculă extremă în Spania

DISTRIBUIȚI

 169680– 10082022  – În Spania, temperaturile ajung şi la 45 de grade la umbră, inclusiv în zone unde sunt mari oraşe precum Madridul, Sevilla, Toledo şi Ciudad Real.

Codul de caniculă emis de Agenția Meteorologică locală – AEMET  depășește culoarea roșie, ajungându-se la codul violet, o treaptă peste cel roşu, de căldură extremă, nemaifolosit anul acesta. Nuanţa a fost adăugată acum doi ani, pentru a reprezenta vizual temperaturile care depăşesc 42 de grade. Autorităţile reamintesc oamenilor prin toate mijloacele că trebuie să se protejeze de soare, să evite deplasările nenecesare şi să se hidrateze. Au fost instituite puncte de prim ajutor în majoritatea localităţilor din zonele aflate sub avertizare.

MAE reamintește cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

Se recomandă consultarea paginilor web: http://www.meteoalarm.orghttp://sevilla.mae.ro/contact,  www.mae.ro și faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.