Acasă Externe Agenda Europeana Pavel Filip: ”Integrarea europeană, prioritatea strategică a R.Moldova”

Pavel Filip: ”Integrarea europeană, prioritatea strategică a R.Moldova”

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

150388 – 14052019 – „Integrarea europeană și realizarea prevederilor Acordului de Asociere este o prioritate strategică a Republicii Moldova. Din 2016, când am preluat mandatul, am promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere”. Declarația îi aparține premierului moldovean, Pavel Filip și a fost făcută la Bruxelles, la o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. 

            Oficialii au discutat despre evoluțiile politice din Republica Moldova și realizările obținute în realizarea agendei europene.

            Premierul moldovean, Pavel Filip susține că a avut o discuție ”deschisă și pragmatică” cu Donald Tusk. De altfel, un bun prieten al Republicii Moldova, spune Filip. ”Am reconfirmat determinarea noastră fermă de a promova agenda europeană în beneficiul cetățenilor”.

            ”Este important ca reformele începute de actualul Guvern să fie continuate, iar viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată în realizarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, declară premierul moldovean.

            Șeful Cabinetului de Miniștri de la Chișinău s-a referit în mod special și la rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar. ”Vom continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări”, a promis Pavel Filip la Bruxelles.

            Prezent la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), organizată cu ocazia aniversarii a 10 ani de la lansarea PaE, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a declarat că este necesară elaborarea unei viziuni comune cu privire la viitorul cooperării, ”aceasta fiind bazată pe aspirații, ambiții și necesități existente”.

            ”Reformele realizate în ultimii 10 ani au făcut vecinii estici mai puternici și mai pregătiți pentru viitor, dar pentru progresul continuu este nevoie de un nou nivel de cooperare între UE și statele partenere, în special, dezvoltarea dialogului între cei trei parteneri asociați cu UE pe subiecte de interes comun”.

            În context, șeful diplomației moldovenești a pledat ”pentru acordarea unei atenții sporite cooperării în domeniul securității, realizării proiectelor de conectivitate energetică și în domeniul transporturilor, susținerea dezvoltării sectorului serviciilor, precum și promovării bunei guvernări”.  Sursa: rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.