Acasă Uncategorized Bucuresti: Maestrul Radu Beligan da o noua lectie de iubire cu „Egoistul”...

Bucuresti: Maestrul Radu Beligan da o noua lectie de iubire cu „Egoistul” pe 6 septembrie

DISTRIBUIȚI

92994 – 17082010 – Maestrul Radu Beligan, emblema teatrului romanesc, propune iubitorilor de teatru o noua reintalnire cu “Egoistul” de Jean Anouillh, in data de 6 Septembrie  la Palatul  National al Copiilor din Bucuresti, incepand cu orele 19.30. Protagonistii acestui spectacol va invita la o experienta unica ce merita traita la intensitate maxima. Doua ore de teatru magnific in care il veti putea regasi pe marele actor in postura de regizor, dar si in cea a personajului Leon Saint Pe, jucand  cu iscusinta profesionala alaturi de artistii “adapostiti” intr-o distributie de elita, formata din : Damian Crasmaru, Silviu Biris,  Medeea Marinescu, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu, Mihai Niculescu si  Lamia Beligan.

Cu mult umor,  energie debordanta, dar si cu o  prezenta impunatoare, personajul Léon Saint Pé este de fapt genul de mizantrop care tratează cu ironie şi cu cecuri de douăzeci de mii de franci toate acuzaţiile care i se aduc: el este vinovat nu pentru că a fost soţ, amant, tată şi prieten, ci pentru că a devenit responsabil de soţie, amantă, copii şi prieteni. Cu replici de un firesc uluitor se construieşte o poveste comică, presărată cu mici panseuri care, până la final, conturează fidel destinul şi filosofia de viaţă a unui om care a trăit, dăruindu-se generos unei lumi prea puţin dispusă să-l înţeleagă.

“Egoistul” este de fapt o adevarata lectie despre iubire si casnicie, viata si moarte, parinti si copii, sanatate si boala, prietenie si … bineinteles egoism. Un spectacol in care  umorul si replicile stralucitoare transforma in comedie o drama inepuizabila.

“In ultima vreme, foarte multa lume imi pune aceasta intrebare stereotipa:<Care este secretul longevitatii dumneavoastra?> Cat inca mai am rabdare sa le raspund, le spun ca, dupa mine, secretul biblic al longevitatii este iubirea. Cred ca suntem pe pamant pentru acest lucru unic: sa iubim. Repet adesea celor ce vor sa ma asculte: iubiti ce vreti, dar iubiti. Nimic nu e mai dezastruos decat infirmitatea inimii”, sustine maestrul Radu Beligan.

Pretul unui bilet la acest spectacol este de 70 lei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.