Acasă Uncategorized Bucuresti: Salvati bibliotecile rurale donand cartile la care vreti sa renuntati

Bucuresti: Salvati bibliotecile rurale donand cartile la care vreti sa renuntati

DISTRIBUIȚI

92993 – 17082010 – Daca vreti sa renuntati la biblioteca din casa sau doar s-o innoiti, nu aruncati cartile! Bibliotecile rurale au mare nevoie de ele. Cartile vor sa se intoarca acasa! Sunteti asteptati sa le aduceti la Targul de Carte Gaudeamus Mamaia, in perioada 18 – 22 august 2010, pe faleza din fata sediului Radio Vacanta Mamaia. Organizatorii targului promit sa le trimita acolo unde e nevoie de ele.

Proiectul „Cartile se intorc acasa” este initiat si sustinut de Radio Romania prin Echipa Gaudeamus, alaturi de Fundatia „Noi Citim”. Scopul lui este ca, printr-o campanie nationala anuala, sa colecteze carti de la persoanele fizice si editurile care sunt dispuse a le dona si sa le orienteze catre bibliotecile publice din mediul rural si din comunitatile romanesti din strainatate.

Aria geografica a proiectului „Cartile se intorc acasa” se concentreaza in zonele din jurul localitatilor in care Radio Romania detine studiouri teritoriale si desfasoara manifestarile Gaudeamus, precum si in tari in care exista comunitati romanesti numeroase.

Din experienta acumulata in 17 ani de activitate, prin cele 57 de targuri de carte organizate pana in prezent, echipa Gaudeamus a identificat nevoia acuta de ajutor a bibliotecilor care nu au fonduri pentru achizitia de carti, necesitate accentuata cu atat mai mult in contextul actual. Prin donatiile de carte, volumele se intorc unde sunt dorite si asteptate, isi pot gasi un alt fel de camin, creand experiente deosebite de cunoastere mai multor generatii de persoane din zone cu acces limitat la fonduri de carte.

Programul de vizitare a targului si de colectare a donatiilor locale este zilnic intre orele 16.00 si 24.00. Puteti salva bibliotecile rurale! www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.