Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Agriculturii a promis o solutie pentru ca fermierii din sectorul...

Bucuresti: Ministrul Agriculturii a promis o solutie pentru ca fermierii din sectorul vegetal sa primeasca subventie ca in 2009

DISTRIBUIȚI

93335 – 27082010 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, s-a întâlnit vineri, 27 august 2010, cu reprezentanţii asociaţiilor fermierilor din România. La discuţii au participat membri ai Uniunii Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, ai Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Pui din România, ai Patronatului Român al Cărnii de Porc şi ai Asociaţiei Fermelor din România precum şi reprezentanţii ai Asociaţiei Producătorilor de Zahar din Sfeclă din România şi ai Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.

În cadrul întâlnirii, Mihail Dumitru a prezentat participanţilor o posibilă soluţie la revendicările acestora, în principal identificarea unor resurse bugetare în urma realocărilor financiare pentru achitarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare în sectorul vegetal. Astfel, suma primită de fermierii din sectorul vegetal ar putea ajunge la aproximativ 117-118 euro /ha (SAPS şi PNDC), aceasta însemnând acelaşi cuantum cu cel acordat în anul 2009.

La rândul lor, reprezentanţii fermierilor au declarat că sprijină intenţia MADR de a impozita suplimentar terenurile nelucrate pentru a creşte suprafaţa agricolă cultivată.

“FNPAR şi LAPAR nu au onorat invitaţia MADR de a participa la aceste discuţii. Consider acest lucru o sfidare a autorităţii în domeniu şi îmi este întărită convingerea că cele două asociaţii de profil acţionează politic şi nu urmăresc neapărat rezolvarea problemelor din agricultură”, a declarat Mihail Dumitru. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.