Acasă Uncategorized Bucuresti: „Solidaritatea Sanitara” a declansat procesele pentru declararea ca ilegala a reducerii...

Bucuresti: „Solidaritatea Sanitara” a declansat procesele pentru declararea ca ilegala a reducerii salariilor

DISTRIBUIȚI

92906 – 13082010  – Având în vedere reducerea în fapt a salariilor cu peste 25% şi situaţiile concrete ivite în care există salariaţi cu venituri nete sub 600 RON, ba chiar sub 500 RON, la care se adaugă şi cazurile în care, datorită creditelor contractate, unii din salariaţi pleacă acasă fără niciun ban, Comitetul Director al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România a decis declanşarea proceselor care vizează declararea reducerii salariilor pentru angajaţii din sectorul sanitar ca ilegală, şi returnarea sumelor datorate.

 „Principalul temei al acţiunii îl constituie faptul că reducerea salariilor pentru salariaţii din spitalele publice care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este ilegală deoarece aceste spitale nu sunt bugetare. Aceste spitale primesc bani de la casele de asigurări pentru calitatea şi cantitatea serviciilor prestate şi nu o anumită sumă de la buget pentru funcţionare cum se întâmplă în cazul altor sectoare. Prinderea banilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în bugetul statului a fost făcută în mod abuziv, la începutul funcţionării acestui fond de asigurări sociale de sănătate, pentru ca statul să poată deturna sumele de care avea nevoie din acest fond pentru alte destinaţii, această situaţie ilegală fiind menţinută de toate guvernele care s-au succedat în ultimii 10 ani la putere. Dacă se consideră că unităţile publice care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt bugetare, se ajunge la o situaţie de discriminare în condiţiile în care salariaţilor din unităţile private care au contracte cu Casa nu le-a fost redus salariul. În această situaţie, pentru a asigura o aplicare echitabilă a legii, Guvernul ar trebui să oblige la reducerea salariilor cu 25% pentru salariaţii tuturor firmelor care au contract cu statul, inclusiv reducerea veniturilor clientelei politice care se îmbogăţeşte din astfel de contracte”, a precizat preşedintele Federaţiei, Viorel Rotilă.

www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.