Acasă Uncategorized Alba Iulia: Targ national de turism rural, in Apuseni

Alba Iulia: Targ national de turism rural, in Apuseni

DISTRIBUIȚI

93583 – 06092010 – Localitatea Albac, din Munţii Apuseni, găzduieşte la acest sfârşit de săptămână Târgul Naţional de Turism Rural, o manifestare unică la nivel naţional, potrivit organizatorilor, prilej cu care va fi lansată oficial noua imagine de promovare turistică a judeţului Alba, care înfăţişează o zonă sub formă de inimă din pădurea de la Piatra Craivei.

Potrivit Serviciului Turism al Consiliului Judeţean Alba, citat de Administratie.ro, în preambulul manifestării se va desfăşura o cursă cicloturistică pe traseul Alba Iulia-Albac-Horea-Arieşeni, cu scopul de a crea o bună vizibilitate a evenimentului. Astfel, peste zece biciclişti, purtând însemnele târgului, vor pleca în cursul serii de vineri din Alba Iulia, din faţa Catedralei Reîntregirii, urmând să se deplaseze până în comuna Vadu Moţilor, unde vor înnopta, iar sâmbătă dimineaţa vor intra în Albac, deschizând astfel calea turiştilor. Traseul cicloturistic va continua cu un ‘Jurnal de Călătorie’ spre Bubeşti, comuna Arieşeni, unde, sâmbătă, la orele 15,00, va fi inaugurată o bază Salvamont, şi spre câteva din principalele rezervaţii naturale din zonă. În ceea ce priveşte târgul propriu-zis, ajuns la cea de-a VI-a ediţie şi care dispune de un buget de 150.000 de lei alocat de CJ Alba, acesta cuprinde concursuri gastronomice, de pescuit, seminarii pe teme de management turistic, expuneri de oferte turistice, drumeţii, spectacole, focuri de artificii.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, la orele 10, cu lansarea monografiei ‘Albac- Inima Ţării Moţilor’, urmând ca apoi să fie decernate diplome de excelenţă unor agenţii de turism. Duminică este programată decernarea premiilor ‘Margareta de Aur’ oferite de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Tot duminică vor avea loc festivităţile de premiere ale concursurilor de gastronomie şi de pescuit, urmate de un spectacol folcloric.

Şi-au anunţat prezenţa nouă asociaţii care activează în turism, zece societăţi comerciale care vor prezenta produse şi servicii adresate pensiunilor, precum şi 12 primării din Alba, Arad, Bihor, Braşov, Harghita şi Bucureşti. De asemenea, vor expune meşteri populari din Arad, Bistriţa Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureş, Vâlcea şi Alba. Organizatorii Târgului sunt CJ Alba şi Primăria Albac, cu sprijinul ANTREC şi Asociaţiei ‘Ţara Vinului’. Localitatea Albac a fost atestată documentar în 1733, sub numele de Râul Mare. Comuna Albac are în componenţă 16 sate, cu peste 2.200 de locuitori. În Albac sunt atestate peste 50 de pensiuni agroturistice. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.