Acasă Uncategorized Bruxelles: Romania insista pentru continuarea programului UE de distribuire a alimentelor catre...

Bruxelles: Romania insista pentru continuarea programului UE de distribuire a alimentelor catre persoanele defavorizate

DISTRIBUIȚI

94302 – 28092010Barna Tanczos, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat luni, 27 septembrie a.c., la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) de la Bruxelles.

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii au fost continuarea programului de distribuire a alimentelor către persoanele cele mai defavorizate din Uniune şi propunerea legislativă privind libertatea de decizie a statelor membre de a cultiva / interzice plantele modificate genetic. Cu acest prilej, România a subliniat atât importanţa continuării programului adresat persoanelor defavorizate, cât şi a propunerii legislative privind organismele modificate genetic.Totodată, pe baza discuţiilor din Grupul la nivel înalt pentru sectorul laptelui – care a furnizat o serie de recomandări pentru asigurarea stabilităţii pieţei – au fost adoptate Concluziile preşedinţiei belgiene a Comisiei.Pe agenda Consiliului, la capitolul „Diverse”, au mai fost aduse în discuţie câteva propuneri ale reprezentanţilor ţărilor participante la reuniune. Astfel, Letonia, a solicitat simplificarea programului de combatere a encefalopatiilor spongiforme bovine, mai ales în ceea ce priveşte testarea, fiind sprijinită de majoritatea statelor membre. Pe de altă parte, Polonia şi Grecia au propus adoptarea de măsuri specifice în sectorul cerealelor (având în vedere creşterea preţurilor în ultima perioadă şi impactul acestora asupra sectorului zootehnic), iniţiativă care a fost sprijinită şi de România. De asemenea, oficialii prezenţi la lucrări au apreciat ca binevenită propunerea Comisiei ca, pe viitor, să se prelungească ajutorul temporar de criză (15.000€).

În marja lucrărilor, miniştrii agriculturii din UE au avut o dezbatere referitoare la finanţarea politicii de sănătate animală. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.