Acasă Uncategorized Bruxelles: Sabin Cutas i-a cerut presedintelui BEI solutii pentru o mai buna...

Bruxelles: Sabin Cutas i-a cerut presedintelui BEI solutii pentru o mai buna finantare a IMM

DISTRIBUIȚI

94338 – 29092010  Europarlamentarul PSD+PC Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (ECON), l-a interpelat, marţi, pe Philippe Maystadt, preşedintele Băncii Europene de Investiţii, în legatură cu găsirea unor soluţii pentru o mai bună finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi pentru problemele acestora de acces la credite. De asemenea, el a subliniat că BEI trebuie să evite cooperarea cu jurisdicţiile catalogate drept paradisuri fiscale, cu scopul protejării finanţelor publice.

Sabin Cutaş este raportor al Parlamentului European pentru „Raportul anual al Băncii Europene de Investiţii” şi raportor al opiniei ECON privind „Acordarea unei garanţii a UE Băncii Europene de Investiţii pentru proiecte din afara Uniunii Europene”. Intervenţia eurodeputatului român a avut loc în contextul unui schimb de opinii cu Preşedintele BEI, organizat de Comisia ECON.

„În calitate de raportor al Parlamentului European pentru „Raportul anual al Băncii Europene de Investiţii”, doresc să subliniez rolul fundamental pe care îl au întreprinderile mici şi mijlocii în stimularea economiilor locale şi în scăderea ratei şomajului. Şomajul ridicat este o realitate greu de neglijat. De aceea, consider că investiţiile în IMM-uri şi rezolvarea problemelor de acces la credite cu care acestea se confruntă trebuie să reprezinte motorul acţiunilor BEI”, a declarat Sabin Cutaş.

Deputatul european a pledat şi pentru evitarea investiţiilor BEI în jurisdicţiile catalogate drept paradisuri fiscale: „criza economică ne-a învăţat că avem nevoie de cooperare financiară la nivel global. Pentru a proteja finanţele publice, Banca Europeană de Investiţii nu trebuie să întreprindă operaţiuni de finanţare în jurisdicţiile clasificate ca şi „paradisuri fiscale” de către OECD”.

Philippe Maystadt a declarat că întreprinderile mici şi mijlocii rămân o prioritate a Băncii Europene de Investiţii; aceasta acordând împrumuturi în valoare de 12 miliarde de euro în 2009 IMM-urilor. El a recunoscut că dificultăţile IMM-urilor de acces la credite rămân o realitate, însă a subliniat că BEI îşi continuă eforturile pentru a rezolva aceste probleme. În ceea ce priveşte cel de-al doilea punct ridicat de Sabin Cutaş, Maystadt a replicat că BEI urmăreşte doar finanţarea proiectelor care nu se află pe lista neagră a OCDE. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.