Acasă Uncategorized Viena: Incep consultarile in format 5+2 privind problema transnistreana

Viena: Incep consultarile in format 5+2 privind problema transnistreana

DISTRIBUIȚI

94277 – 28092010În capitala Austriei încep astăzi consultări în format 5+2 privind problema transnistreană dupa ce reprezentanţii părţilor intermediare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean (Rusia, Ucraina şi OSCE), precum şi de observatorii din partea UE şi SUA au vizitat Basarabia, transmite Romanian Global News.

 

 

La Viena se vor discuta 26 de chestiuni (13+13) propuse de Chişinău şi Tiraspol. Bulat Nurgaliev, preşedintele actual al OSCE, a declarat că majoritatea chestiunilor se referă la libertatea de circulaţie a oamenilor, serviciilor şi produselor.

„Este important să obţinem rezultate pozitive cel puţin în câteva din aceste chestiuni, deoarece de ele vor profita în primul rând locuitorii  regiunii”, a recunoscut Nurgaliev.

Totodată, preşedintele OSCE a subliniat că problema statutului regiunii transnistrene nu lipseşte din agenda zilei, dar abordarea ei mai largă va posibilă în cadrul unor convorbiri oficiale.

La consultările de la Viena Republica Moldova este reprezentată de vice-prim ministrul Victor Osipov. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.