Acasă Uncategorized Bucuresti: BCR devine actionar la Oltchim

Bucuresti: BCR devine actionar la Oltchim

DISTRIBUIȚI

94601 – 07102010 – BCR va deveni actionar al combinatului chimic Oltchim prin transformarea unei parti din credit in actiuni. Managerul Oltchim SA spera ca modelul BCR sa fie urmat si de alte banci. Oltchim a contractat in noiembrie 2009 un imprumut de 72,4 milioane de euro de la BCR, iar aproximativ jumatate din credit va fi transformat in actiuni, potrivit  Money.ro.„BCR, care este principalul nostru creditor, a dorit sa verifice daca strategia de dezvoltare a Oltchim este corecta.

 

 

 

A angajat firma de consultanta strategica Roland Berger Strategy Consultants, care este numarul unu in Europa, si, in urma analizei acestui consultant, banca a decis sa devina actionar al Oltchim”, a afirmat directorul combinatului Oltchim, Constantin Roibu.

Actionarii Oltchim au aprobat luna trecuta contractarea unui credit de 100 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro sunt pentru finalizarea lucrarilor de revizie si reparatii si investitiile in activitatea de petrochimie.

Restul de 60 de milioane sunt pentru capitalul de lucru necesar activitatii curente, finantarile urmand sa fie garantate cu active ale Oltchim si cesiune de contracte comerciale.

Actionarii au aprobat atunci si prelungirea cu un an a termenului de valabilitate a liniei de credit de 72,47 milioane euro contractata in 2009 de la Banca Comerciala Romana. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.