Acasă Uncategorized Bucuresti: Coalitia de guvernare sustine reducerea varstei de pensionare pentru femei si...

Bucuresti: Coalitia de guvernare sustine reducerea varstei de pensionare pentru femei si adoptarea urgenta a Legii pensiilor

DISTRIBUIȚI

94719 – 11102010 – PDL, UDMR si cei ai minoritatilor au anuntat, luni, la consultarile de la Palatul Cotroceni, ca sustin modificarea varstei de pensionare pentru femei la 63 de ani, propusa de presedintele Traian Basescu si adoptarea cat mai rapid a Legii pensiilor, retrimisa de seful statului in Parlament. ”Sustinem reexaminarea de urgenta a Legii pensiilor in Parlament, legea trebuie promovata rapid, atat din perspectiva sustenabilitatii bugetului de pensii pe termen mediu si lung, dar si ca obligatie

 

 

 

 

in perspectiva acordurilor europene. E nevoie de maxima urgenta si responsabilitate in ceea ce priveste legea educatiei si legea salarizarii unitare, avem in vedere varianta asumarii raspunderii Guvernului. In ceea ce priveste legea care vizeaza accelerarea peroceselor judiciare in instanta – speram ca in maximum doua saptamani sa fie adoptata, este foarte importanta pentru romani. Am discutat despre absorbtia fondurilor europene – se impune o implicare mult mai mare a ministrilor, astfel incat ele sa fie absorbite. Trebuie accelerate demersurile incepute de Guvern pentru vanzarea actiunilor minoritare detinute de stat la unele companii si privatizarea CFR Marfa”, a declarat Emil Boc, presedintele PDL.

”Legea educatiei ar trebui adoptata cat mai repede, avem deja o intarziere de un an, pentru ca anul scolar a inceput, iar reforma nu poate fi aplicata in cursul anului. E nevoie de adoptarea urgenta a acestei legi, in toamna acestui an. Suntem de acord cu angajarea raspunderii Guvernului pe acest proiect de lege. Am avut dezbateri, avem deja o varianta votata in Camera Deputatillor, putem ajunge la un proiect coerent al legii educatiei asupra caruia Guvernul sa isi angajeze raspunderea. UDMR e de acord cu reducerea varstei de pensionare pentru femei la 63 de ani. Noi inca de la inceput am avut o astfel de propunere”, a afirmat, la randul sau, Marko Bela, presedintele UDMR.

”In privinta acelui punct din legea pensiilor referitor la reducerea varstei de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani, desigur, suntem de acord. Chestiunea despre care am discutat mai mult a fost chestiunea bugetului pe anul viitor. Ne mentinem la fel de ferm punctul de vedere legat de reducerea cotei unice. Am prezentat punctul nostru de vedere legat de legea salarizarii – noi sustinem o indexare progresiva care sa fie facute pe grila de salarizare in integralitatea ei si o compensare pentru anul viitor, acordata veniturilor sub 1.000 de lei – aceasta a doua masura strict pentru anul viitor. Aceste lucruri ar trebui facute in cadrul anvelopei salariale si strict in grila de acum. Am propus ca de fondurile europene sa se ocupe o structura aflata in subordinea primului ministru. Am mai propus insa ca evaluarile sa fie facute de un corp de evaluatori, carora dosarele sa le fie inaintate in mod aleatoriu. Absorbtia extrem de scazuta de fonduri structurale – undeva la 2% – e cauzata de coruptia din acest sector”, a declarat Varujan Pambuccian, presedintele grupului minoritatilor din Parlament.

Reprezentantii UNPR nu au facut inca declaratii, dupa intalnirea cu seful statului.

PNL, PC si PSD nu au participat la consultarile cu seful statului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.