Acasă Uncategorized Bucuresti: Marea Neagra, in pericol

Bucuresti: Marea Neagra, in pericol

DISTRIBUIȚI

95285 – 28102010 – Autorităţile române avertizează că viitorul Mării Negre ar putea fi sumbru, din cauză că un rezervor uriaş de hidrogen sulfurat, un gaz care în contact cu aerul explodează, ţinut la 150 de metri sub nivelul zero al mării, stă să iasă la suprafaţă. Specialiştii spun că pericolul este imens şi că viaţa subacvatică din Marea Neagră riscă să dispară, informează Antena 3.

Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” (INCDM), Simion Nicolaev, a declarat că pericolul ar putea fi îndepărtat doar dacă concentraţia actuală ar fi mărită de câteva mii de ori sau dacă în zonă s-ar produce un seism care să genereze curenţi verticali care ar favoriza tocmai omogenizarea straturilor.

„Aceste gaze ajung la suprafaţă, se dizolvă în mare parte, şi pot creea explozii”, a mai spus Nicolaev.

Astfel de deflagraţii ar fi atât de puternice încât ar avea de suferit toate ţările din vecinătatea României. Existenta hidrogenului sulfurat în Marea Neagra este explicată de specialişti prin prezenţa unei specii de bacterii.

Până să ajungă la suprafaţă, gazul toxic consumă oxigenul. Iar vieţuitoarele de la adâncimi mici, din Marea Neagră, sunt în pericol. Rezervorul uriaş de hidrogen sulfurat este extrem de greu de extras din mare, deşi interese sunt multe, pentru că gazul inflamabil poate fi folosit drept combustibil. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.