Acasă Uncategorized Bucuresti: Memorandum privind trecerea gazoductului South Stream prin Romania

Bucuresti: Memorandum privind trecerea gazoductului South Stream prin Romania

DISTRIBUIȚI

94804 – 13102010 – Presedintele grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a semnat, miecuri, la Bucuresti, un memorandum de intentie privind analiza tehnico-economica a posibilitatii ca gazoductul South Stream sa traverseze teritoriul Romaniei. „Acest proiect se realizeaza, Gazprom a efectuat deja prospectiunile in Marea Neagra si a elaborat studiul de fezabilitate, a facut studiul tarilor de tranzit si pregateste concluziile pentru studiul tehnico-economic pentru intregul proiect.

 

 

 

 

 

Acum suntem in stadiul in care putem sa ne gandim la optimizarea proiectului, lucru discutat cu colegii romani. Constructia va incepe in 2013, iar primele livrari vor avea loc in 2015″, a declarat, miercuri, la Bucuresti, presedintele grupului rus, Alexei Miller.

„Nu exista si nici nu vor fi probleme de finantare. Noi dispunem de toate resursele financiare. Capacitatea proiectata este de 63 miliarde metri cubi, iar pietele tinta sunt tarile din Europa de Est, de Sud si Centrala. In cazul unei decizii pozitive la nivel guvernamental va fi semnat un acord guvernamental intre Rusia si Romania”, a continuat Miller.

Seful Gazprom a precizat ca principala tema a intalnirilor de la Bucuresti a fost proiectul South Stream.

Miller a discutat miercuri, la Bucuresti, cu premierul Emil Boc despre proiectul South Stream de transport al gazelor naturale dezvoltat de compania rusa, dupa ce s-a intalnit cu oficiali ai Ministerului Economiei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.