Acasă Uncategorized Bucuresti: Ordonanta care instituie „arestul la domiciliu” al bolnavilor a fost retrimisa...

Bucuresti: Ordonanta care instituie „arestul la domiciliu” al bolnavilor a fost retrimisa la comisia de specialitate a Camerei Deputatilor

DISTRIBUIȚI

95228 – 26102010 – Ordonanta referitoare la controlul la domiciliu al pacientilor aflati in concediu medical a fost retrimisa, marti, la comisia de specialitate din Camera Deputatilor.

Reprezentantii PSD si PNL au sustinut respingerea ordonantei, considerand ca este gresita, absurda, „un monument de prostie”, care instituie arestul la domiciliu, iar cetatenii romani sunt considerati infractori. Ei s-au declarat nemultumiti de faptul ca aceasta ordonanta instituie controale insotite de politie la domiciliul pacientilor aflati in concediu medical, aratand ca in acest fel se instituie, prin lege, arestul la domiciliu, iar si medici si pacienti sunt considerati infractori.

Reprezentantul Ministerului Sanatatii a precizat ca OUG 36/2010 eficientizeaza activitatea de acordare si de verificare a certificatelor pentru concediile medicale, precum si responsabilizeaza medicii si asiguratii, beneficiari de certificate de concediu medical. „Nu se aduce atingere libertatii profesionale a medicilor si dreptului acestora de decizie asupra hotararilor cu caracter medical”, a spus reprezentantul Ministerului. El a cerut ca aceasta ordonanta sa fie retrimisa la Comisia de sanatate pentru a fi eliminata prevederea privind implicarea organelor de politie in activitatea de control.

Deputatii au votat in favoarea retrimiterii acestei ordonante la comisie, dar, dupa ce au mai fost dezbatute in plen alte doua proiecte, secretarul Camerei, Mihai Voicu, a venit la tribuna si a atras atentia asupra faptului ca nu au fost suficiente voturi in favoarea retrimiterii ordonantei la comisie.

Dupa dispute procedurale indelungate, deputatii au votat din nou pentru retrimiterea OUG 36/2010 la comisie.

Camera Deputatilor este for decizional in privinta acestui act normativ. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.