Acasă Uncategorized Drobeta Turnu Severin: 100 milioane de euro pentru punerea in valoare a...

Drobeta Turnu Severin: 100 milioane de euro pentru punerea in valoare a a Cetatii Ada-Kaleh

DISTRIBUIȚI

95203 – 26102010 –  Un proiect privind valorificarea potenţialului Insulei Şimianului, situată pe Dunăre, în aval de Drobeta-Turnu Severin, va promova Consiliul Judeţean Mehedinţi, a declarat luni,  preşedintele instituţiei, Marius Bălu, citat de Administratie.ro. Potrivit sursei citate, valoarea investiţiilor, pentru prima etapă evaluate la 100 de milioane de euro, va fi asigurată prin accesarea unor fonduri europene, necesare punerii în valoare a Cetăţii Ada-Kaleh, strămutată aici din avalul oraşului Orşova în perioada 1968-1972, odată cu intrarea în funcţiune a Hidrocentralei ‘Porţile de Fier I’.

“Vor fi construite aici spaţii de cazare, se vor amenaja alei pietonale, unităţi de deservire publică, un complex sportiv şi ceea ce este mai important – un miniport turistic. Trebuie să dăm posibilitatea navelor de croazieră străine care navighează pe Dunăre să acosteze în Insula Şimianului’, a precizat Bălu. În context acesta a mai arătat că pentru a crea condiţii civilizate de turism în Insula Şimianului autorităţile se preocupă de identificarea unor soluţii prin care să se asigure apă potabilă, energie electrică şi celelalte utilităţi.

În Insula Şimianului Consiliul Judeţean Mehedinţi are în patrimoniu circa 30 de hectare de teren, din care aproape un sfert este ocupat de zidurile Cetăţii Ada-Kaleh şi de cimitirul turcesc strămutat din Insula Ada-Kaleh, acoperită de apa lacului de acumulare ‘Porţile de Fier I’. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.