Acasă Uncategorized Baia Mare: Captura de 300.000 de pachete de tigari pe DN18

Baia Mare: Captura de 300.000 de pachete de tigari pe DN18

DISTRIBUIȚI

95966 – 19112010 – În seara zilei de 18 noiembrie a. c., în baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul I.J.P.F. Maramureş, a fost organizată şi desfăşurată o acţiune specifică  pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, pe raza localităţilor Crăciuneşti, Bocicoiu Mare şi Lunca la Tisa, judeţul Maramureş.

În jurul orelor 20.00, poliţiştii de frontieră au identificat în trafic pe DJ 186, la ieşirea din localitatea Lunca la Tisa, două autoturisme, respectiv o autoutilitară Ford Transit şi un autoturism Skoda Felicia, despre care existau informaţii că transportă ţigări de contrabandă.

Întrucât cele două autovehicule nu au oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor de frontieră, s-a trecut imediat la urmărirea acestora şi după aproximativ un kilometru, s-a reuşit blocarea lor pe raza localităţi Crăciuneşti.

Şoferul autoutilitarei a abandonat autoturismul şi profitând de întuneric şi acoperirile din teren a reuşit să fugă.

Persoanele aflate în autoturismul Skoda Felicia, cu rol de antemergător au fost reţinute. Cei trei bărbaţi, cu domiciliul în diferite localităţi de pe raza judeţului Maramureş, împreună cu şoferul, sunt constituiţi într-o grupare infracţională axată pe contrabanda cu ţigări.

În autoutilitara Ford Transit, au fost găsite 30 de colete voluminoase, care conţineau 300.000 de ţigarete.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul IJPF Maramureş.

            Persoanelor implicate în activitatea infracţională li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecatoria Sighetu Marmaţiei, cu propunere de arestare preventivă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.