Acasă Uncategorized Bucuresti: DNA cercetează penal o judecătoare de la Curtea de Apel Iaşi...

Bucuresti: DNA cercetează penal o judecătoare de la Curtea de Apel Iaşi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

96255 – 29112010 –  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început cercetarea penală faţă de judecătorul de la Curtea de Apel Iaşi – Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie Georgeta Buliga, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în perioada februarie – martie 2010, judecătorul Georgeta Buliga a pretins şi primit de la învinuitul Liviu Popescu 4.000 de euro, susţinând că banii sunt pentru două judecătoare din cadrul Curţii de Apel Iaşi, şi a pretins o altă sumă pentru sine al cărei cuantum nu l-a precizat. Buliga şi celelalte două judecătoare făceau parte din completul învestit cu soluţionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciară a bunurilor aparţinând lui Popescu şi fostei sale soţii, dosarul fiind în stadiu de recurs.

Banii au fost pretinşi pentru ca Popescu să obţină o soluţie favorabilă în procesul de partaj care viza, în principal, un apartament în municipiul Iaşi, un teren în judeţul Iaşi şi două autoturisme.

În condiţiile în care Judecătoria Iaşi şi Tribunalul Iaşi constataseră că fosta soţie a lui Popescu avusese o contribuţie de 90% în dobândirea bunurilor comune şi îi fuseseră atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care făcea parte Buliga a modificat în tot aceste hotărâri, dând câştig de cauză lui Popescu.

Ulterior pronunţării acestei decizii, Buliga i-a mai pretins lui Popescu încă 1.000 euro, susţinând că banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecată. La data de 26 noiembrie 2010, Popescu a remis inculpatei Buliga suma de 1.000 de euro pentru colega sa de complet, acceptând pentru sine 3.000 de euro pentru „ajutorul” dat în obţinerea hotărârii. A doua zi, judecătorul Buliga a primit 3.000 euro, ocazie cu care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Prin hotărârea din 27 noiembrie 2010, Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a judecătorului Buliga. La data de 28 noiembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 29 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe o perioadă de 29 de zile. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.