Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul pregateste vanzarea imobilelor detinute de RA-APPS

Bucuresti: Guvernul pregateste vanzarea imobilelor detinute de RA-APPS

DISTRIBUIȚI

95373 – 01112010 –  Guvernul pregateste un proiect de lege prin care Regia Patrimoniului de Stat (RA-APPS) sa vanda majoritatea imobilelor detinute in portofoliu, iar institutia sa ramana in administrare doar cu locuintele de protocol destinate inaltilor demnitari, informează Bloombiz.

Imobilele vor fi vandute dupa ce vor fi trecute din proprietatea publica in cea privata a statului.

“Guvernul discuta in prezent mai multe variante privind vanzarea activelor RA-APPS, iar una dintre acestea este instrainarea, in timp, a celor mai multe dintre proprietati, iar regia sa ramana doar cu locuintele de protocol destinate inaltilor demnitari. O alta varianta aflata in discutie este ca RA-APPS sa mai pastreze si locuintele de serviciu, nu doar cele de protocol, pentru alte categorii de demnitari.

Decizia va fi luata la nivel Guvernului, prin proiect de lege”, au aratat surse citate de Bloombiz.

RA-APPS administreaza imobile destinate serviciilor de reprezentare si protocol pentru Presedintie, Parlament, Guvern, Curtea Constitutionala, misiuni diplomatice, institutii internationale, partide, precum si bunuri aflate in domeniul privat, inclusiv unitati turistice.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent, la ProTV, ca RA-APPS ar trebui sa fie privatizata, iar persoanele care locuiesc in imobilele din patrimoniul regiei sa le poata cumpara la pretul pietei, avand in acest sens prima optiune. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.