Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Sanatatii a cerut ancheta amanuntita la maternitatea din Campulung-Muscel

Bucuresti: Ministrul Sanatatii a cerut ancheta amanuntita la maternitatea din Campulung-Muscel

DISTRIBUIȚI

95969 – 19112010 – Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, joi, o anchetă amănunţită în cazul nou-născuţilor prematuri de la maternitatea din Câmpulung -Muscel. Conducerea Ministerului Sănătăţii a fost sesizată în cursul zilei de ieri că doi gemeni, născuţi prematur în spitalul argeşean nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare. Sesizarea a fost făcută telefonic de  părinţii celor doi copii. După verificarea informaţiei, Ministerul Sănătăţii a hotărât trimiterea unor echipaje de urgenţă pentru a asigura transferul nou-născuţilor

 

 

 

 

 într-o maternitate cu terapie intensivă avansată din Capitală.

La cererea ministrului Sănătăţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat evacuarea copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.

Ministrul Sănătăţii a declarat că aşteaptă luni rezultatele anchetei.

“Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria”, a spus ministrul.

În prezent, cei doi nou-născuţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă a matermităţii Polizu din Bucureşti şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate.

Medicii specialişti din această unitate le acordă toată atenţia şi tratamentul corespunzător.

Ministerul Sănătăţii şi medicii specialişti, însă, nu pot oferi informaţii asupra diagnosticului şi a stării de sănătate a celor doi gemeni deoarece părinţii au declarat în scris că nu doresc să fie oferite astfel de date.

Conform legislaţiei în vigoare privind drepturile pacienţilor, Ministerul Sănătăţii şi medicii specialişti sunt obligaţi să respecte cererea părinţilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.