Acasă Uncategorized Bucuresti: Preturile productiei industriale au crescut cu 1,4% in septembrie

Bucuresti: Preturile productiei industriale au crescut cu 1,4% in septembrie

DISTRIBUIȚI

95414- 02112010 – Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat, în luna septembrie 2010, o creştere cu 1,4% comparativ cu luna precedentă şi o creştere cu 7,9% faţă de luna corespunzătoare din anul 2009, conform datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică.

Septembrie 2010 comparativ cu august 2010 – Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 1,4% comparativ cu luna precedentă.

După destinaţie, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă cât şi preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au înregistrat creşteri cu 1,2%, respectiv cu 1,8%.

Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au înregistrat creşteri de preţuri la produsele din industria prelucrătoare (+1,5%), industria extractivă (+1,5%), la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+0,9%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,6%).

Pe marile grupe industriale se constată creşteri de preţuri în industria bunurilor intermediare (+2,2%), industria energetică (+1,9%), industria bunurilor de uz curent (+0,6%), industria bunurilor de capital (+0,4%). Scăderi de preţ se constată în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,2%).

Septembrie 2010 comparativ cu septembrie 2009 – Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna corespunzătoare din anul 2009.

Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat creşteri de preţuri în industria prelucrătoare (+9,0%), la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+8,8%), în industria extractivă (+4,3%), la producţia şi furnizarea de eergie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,0%).

Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri se remarcă la produsele din industria energetică (+11,2%) şi în industria bunurilor intermediare (+9,2%). Sub nivelul înregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,2%), industria bunurilor de capital (+1,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,3%). www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.