Acasă Uncategorized Bucuresti: Unic in lume, Festivalul de Teatru al Deţinuţilor a ajuns la...

Bucuresti: Unic in lume, Festivalul de Teatru al Deţinuţilor a ajuns la a doua editie

DISTRIBUIȚI

95502 – 04112010 –  A doua ediţie a Festivalului de Teatru al Deţinuţilor EXIT se desfăşoară în perioada 8 – 11 noiembrie 2010, cu sprijinul Teatrului Nottara şi La Scena – Teatrul Arca.  Singurul festival de teatru pentru detinuţi din lume reuneşte 12 trupe de teatru din penitenciarele şi centrele de reeducare din toată ţara, care vor pune în scenă piese de teatru clasic şi teatru forum.

A doua ediţie a festivalului este parte a proiectului EXIT II, finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional, care îşi propune să dezvolte abilităţile de reintegrare socială pentru tinerii din centrele de reeducare şi penitenciarele din România prin arta teatrului şi să pozitiveze mentalitatea românească asupra deţinuţilor, pentru a facilita procesul de reintregrare socială a acestora după încheierea perioadei de detenţie. A.R.T. Fusion în colaborare A.N.P. a încercat să le ofere persoanelor aflate în detenţie un mijloc de exprimare şi explorare a sentimentelor lor într-un mod neprimejdios, contribuind la dezvoltarea lor afectivă prin activitate artistică. Ediţia 2010 a Festivalului EXIT completează cele nouă piese de teatru clasic, cu 2 piese de Teatru Forum.

Implementat în perioada august – noiembrie 2010, proiectul a implicat 90 de deţinuţi din Penitenciarele Rahova, Jilava, Târgu Jiu, Colibaşi, Vaslui, Galaţi, Codlea, Craiova, Târgu Ocna,  Gherla,  Satu Mare, Oradea, Bistriţa, Timişoara, Găeşti. Aceştia au fost asistaţi în crearea pieselor de 16 tineri artişti, promotori ai principiilor de toleranţă şi egalitate de şanse pentru tinerii aflaţi în sistemul penitenciar.

Intrarea este liberă iar accesul spectatorilor se va face în limita locurilor disponibile.

Teatru Forum este un spectacol interactiv de teatru în care audienţa este invitată să-şi demonstreze ideile privind alegerile pe care le facem, corecte sau greşite. Interactivitatea acestui gen de teatru este dată de privilegiile acordate audienţei; cu ajutorul Jokerului (moderator) spectatorii urcă pe scenă, înlocuiesc personajele şi încearcă să rezolve o situaţie inspirată din realitate. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.