Acasă Uncategorized Chisinau: Premierul moldovean crede că ”o coaliţie democratică este unica şansă de...

Chisinau: Premierul moldovean crede că ”o coaliţie democratică este unica şansă de viitor pentru Republica Moldova”

DISTRIBUIȚI

96168 – 25112010 – O coaliţie democratică după alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie este unica şansă de viitor pentru Republica Moldova, a declarat într-un interviu acordat Agerpres de preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, actualul prim-ministru al Republicii Moldova.

”Îmi doresc mult ca rezultatele alegerilor să permită partidelor democratice formarea unei majorităţi suficiente nu doar pentru a asigura controlul asupra parlamentului şi guvernului, ci şi pentru a alege preşedintele republicii. Rezultatele cercetărilor sociologice de ultimă oră arată că acest lucru este posibil, o coaliţie democratică fiind unica şansă de viitor pentru Republica Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a adus însă şi unele critici partidelor din actuala coaliţie de guvernare, care s-au dedat la anumite atacuri la adresa partenerilor, dar crede că ele au avut la bază mai mult motive de ordin electoral.

Miza acestor alegeri este una istorică. La 28 noiembrie electoratul urmează să dea un vot de încredere tuturor acelor procese democratice începute acum mai bine de un an, a declarat Vlad Filat.

”Fără a exagera, pot spune că miza acestor alegeri este una istorică. La 28 noiembrie electoratul urmează să dea un vot de încredere tuturor acelor procese democratice începute acum mai bine de un an. Amplul proces de transformări pe care l-am iniţiat trebuie să-şi găsească continuitate şi finalitate în beneficiul cetăţenilor. Or, în această perioadă au avut loc evenimente de maximă importanţă pentru ţară: Republica Moldova a depăşit recesiunea; în primul semestru al anului curent am înregistrat o creştere economică reală de 5,6%; a fost demarat procesul de negocieri pe marginea Acordului de asociere cu UE; a fost lansat dialogul pe marginea liberalizării regimului de vize şi pe marginea Acordului de comerţ liber cu UE; s-a revenit la normalitate în relaţiile cu vecinii; au fost demarate importante reforme în sistemul de protecţie socială, justiţie, poliţie, economie etc. Numai urmând aceste procese, Republica Moldova poate ajunge un adevărat stat european, democratic şi prosper”, a afirmat Vlad Filat pentru Agerpres. Premierul a mai afirmat că își dorește ca după alegerile de duminică partidele democratice să poată forma o majoritate în Parlament, astfel încât să poată desemna guvernul și președintele ”Rezultatele cercetărilor sociologice de ultimă oră arată că acest lucru este posibil, o coaliţie democratică fiind unica şansă de viitor pentru Republica Moldova”, a mai spus Filat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.