Acasă Uncategorized Iasi: 5.000 de elevi din Iasi vor avea carnete electronice din acest...

Iasi: 5.000 de elevi din Iasi vor avea carnete electronice din acest an

DISTRIBUIȚI

95464 – 03112010 – Din 4 noiembrie 2010, 5.000 de elevi din Iaşi au acces la propriile carnete electronice de elev. Odată cu ei, părintii apreciază transparenţa şi accesul facil la informaţia şcolară. Informaţiile şcolare sunt actualizate automat la fiecare 60 de minute.

Liceul Vasile Alecsandri din Iaşi a fost primul liceu din România unde profesorii au folosit oră de oră un sistem modern de predare, notare şi comunicare cu elevii şi cu părinţii, în paralel cu sistemele tradiţionale. Aceeaşi deschidere spre e-Educaţie este manifestată de colegiile naţionale Emil Racoviţă, Garabet Ibrăileanu şi Richard Wurmbrand din Iaşi. Cele patru instituţii ieşene promit elevilor lecţii interactive, în care mijloacele multimedia urmează a fi folosite de dascăli pentru a face orele de curs tot mai interesante.

“Acum, colegii care erau mai puţin atenţi sunt captivaţi de ore pentru că se pot face prezentări” spune Alexandru Popovici, elev la Liceul Vasile Alecsandri din Iaşi.

„Reprezintă o  noutate pentru învăţământul românesc. Este efectiv un progres.  Acest sistem îl ajută pe elev să vadă dacă merge într-o direcţie bună”, crede Camelia Corduneanu, părinte.

„Putem aduce la ore secvenţe audio-video, putem folosi materiale în prezentări „Powerpoint” şi toate aceste lucruri conduc la o mărire a gradului de atractivitate a învăţării şi la interactivizarea orei, elevii fiind mai captivaţi şi mai implicaţi”, a spus Petru Apachiţei, profesor la Liceul Vasile Alecsandri. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.