Acasă Uncategorized Targu Mures: Primul circuit auto din Romania va fi construit langa Targu...

Targu Mures: Primul circuit auto din Romania va fi construit langa Targu Mures

DISTRIBUIȚI

95670 – 10112010 – Primul circuit adevărat de automobilism construit În România va fi ridicat începând cu anul 2011, lângă Târgu Mureş. Bugetul va fi susţinut în proporţie de 70% din fonduri europene, costurile prevăzute pentru ridicarea acestui circuit fiind de 10 milioane de euro, notează Automarket.

Noul circuit va avea o lungime de 3.7 kilometri, lăţimea sa fiind de 14 metri. În aceste condiţii, el va putea organiza curse auto fără probleme. Conform specialiştilor contactaţi de Automarket, o problemă a desenului iniţial al pistei este faptul că spaţiile de eşapare sunt foarte reduse, lucru care ar putea pune piedici în calea viitoarei omologări pentru competiţiile de prim rang ale FIA. De asemenea, noul circuit nu va avea zone intermediare de cronometrare, un element care însă poate fi rezolvat până la inaugurarea circuitului.

În acest moment, proiectul se află în stadiul de licitaţii pentru acordarea drepturilor de construcţie, lucrurile urmând să demareze cel mai devreme în 2011.

Desenul iniţial al circuitului de la Ungheni, pe care îl aveţi în galeria foto alăturată, este unul atipic pentru circuitele europene şi îi aparţine unei companii maghiare. Vorbim de porţiuni de viteză care alternează cu ace de păr sau şicane, aceste caracteristici dezvăluind o configuraţie medie spre rapidă. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.