Acasă Uncategorized Tripoli, Libia: România este partener economic prioritar în Europa Centrală şi de...

Tripoli, Libia: România este partener economic prioritar în Europa Centrală şi de Est pentru Africa de Sud

DISTRIBUIȚI

96284 – 30112010 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut luni, o întrevedere cu omologul său şi cu ministrul Comerţului şi Industriei, din Republica Africa de Sud, în marja lucrărilor celui de-al treilea Summit UE – Africa de la Tripoli.

Teodor Baconschi şi şefa diplomaţiei sud-africane, Maite Nkoana-Mashabane, au reconfirmat interesul şi importanţa amplificării relaţiilor tradiţionale dintre cele două ţări pe plan politic şi economic, precum şi în alte domenii.

Din perspectiva aniversării, anul viitor, a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Republica Africa de Sud, ministrul sud-african a afirmat că intenţionează să viziteze România în 2011, în cadrul unui turneu european.

Au fost prezentate oportunităţile de afaceri din cele două ţări şi a fost subliniată necesitatea intensificării schimburilor de delegaţii ale oamenilor de afaceri.

Ministrul sud-african al Comerţului şi Industriei, Rob Davies, a confirmat interesul ţării sale faţă de Europa Centrală şi de Est şi faţă de România ca partener economic prioritar în regiune. A fost menţionată importanţa acordată de ambele părţi stabilirii unei legături maritime comerciale între porturile Constanţa şi Durban care să se constituie într-un vehicul de stimulare a schimburilor bilaterale şi de folosire a potenţialului oferit de Coridorul european dunărean. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.